Over

Mijn naam is Robert Ramaker. Ik ben componist, tekstschrijver en dirigent. Mijn grote passie is het schrijven van nieuwe muziek in allerlei genres. Ik heb jarenlang cabaretliedjes geschreven en schrijf nu voornamelijk voor musicals en kinderliedjes. Ook componeer ik muziek voor de koren waar ik dirigent ben.

Samen met muziekdocent Jorien Elout schrijf ik kinderliedjes onder de naam Wiebeltenen. Inspirerende kinderliedjes met leuke teksten en leuke lesidee├źn. Afgelopen jaar hebben we de Willem Wilmink publieksprijs gewonnen voor het beste kinderlied van Nederland. En dit jaar schreef ik het lied van de kindermuziekweek ‘Iedereen verstaat muziek’.

In Groningen heb ik Kabaal Muziektheater opgericht. Een muziektheaterschool voor jongeren in Groningen. Elk jaar schrijf ik een musical voor deze groep die we in Groningen en omstreken uitvoeren.

Vorig jaar schreef ik de compositie ‘Stemmen Uit Het Bos’, voor het 4 mei Projekt. Met zelf ontwikkelde sensoren liet ik de bomen geluiden produceren. Daar schreef ik een compositie bij voor koor, gebaseerd op groeidata van bomen uit Zweden.

Momenteel ben ik dirigent bij het 4 mei Projekt Groningen en popkoor BSUR. In het verleden was ik dirigent bij GOOV Muziektheater, Musicalensemble Vals Alarm en popkoor Session uit Gieten.

Mocht u interesse hebben in samenwerking of op zoek zijn naar een componist voor een bijzondere compositie: via onderstaand formulier kunt u contact opnemen: